Met deze oosterse kippensoep met paksoi versterk je je weerstand. Paksoi is een tamelijk bittere groente, die de lever helpt ontgiften. Ook de shiitake paddenstoelen doen dat. De gember en koriander ondersteunen ook het ontgiftingsproces en versterken je immuunsysteem. En wist je dat een kip nooit ziek is? Daarom wordt kippensoep van oudsher gegeven aan mensen die griep hebben. Het is een licht verteerbare soep, die mineraalrijk is en een echte oppepper is voor je weerstand.

En soep is een eitje om te maken, toch? Dus ga maar lekker aan de slag met deze oosterse kippensoep met paksoi.

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Categorie

Recepten > Soepen > Glutenvrij

Wat heb je nodig?

  • 2 biologische kippenpoten met 3/4 l water
  • 1,5 kruidenbouillontablet
  • 2 el kokosolie
  • 1 laurierblad
  • 1 tl korianderpoeder
  • 2 in ringen gesneden sjalotjes
  • 1 paksoi, in reepjes gsneden (groen en wit deel splitsen)
  • 1 rode peper
  • 1 stengel sereh
  • 1 kleine theelepel koriander
  • 1 grote portobello of handje shiitake paddestoelen
  • verse koriander

Hoe maak je het?

  • Fruit de ui glazig in 1 el olie en voeg de koriander, laurier en het pepertje toe.
  • Doe de twee kippenpoten erbij en voeg de bouillonblokjes,
    de serehstengel en 3/4 l water toe.
  • Kook zachtjes tot het vel van de kippenpoten loslaat.
  • Haal de kippenpoten uit de bouillon, ontvel en ontbeen ze en snijd ze in stukjes.
  • Fruit de portobello of shiitake kort in een koekenpan, in de tweede el olie.
  • Voeg ze samen met het witte deel van de paksoi aan de soep toe.
  • Roer dan even door.
  • Voeg vervolgens de in stukjes gesneden kip toe.
  • Voeg daarna het groene deel van de paksoi toe en roer goed door.
  • Doe er naar smaak een eetlepel ketjap of tamari bij.
  • Strooi voor het opdienen de verse koriander over de soep.