Paella mind your food style. Zo heb ik hem gedoopt, want deze paella is nét even anders dan de klassieke paella. Groenten en vis zijn mooi in evenwicht in deze paella. Ik heb een mix van venkel, paprika, doperwten en ui erin verwerkt. Die vullen de smaak van schelvisfilet en gamba’s goed aan. Bovendien krijg je zo een flinke portie vezels binnen, naast alle vitaminen en mineralen die deze groenten leveren.
Natuurlijk heb ik wel smaakmakers als knoflook, peper en citroen gebruikt. Want citroen of limoen geeft die heerlijke frisse twist aan dit pittige Spaanse gerecht. Voeg dus royaal toe aan je paella.
En dan nu aan de slag. Pak maar vast je grote wok uit de kast, dan zet je deze paella mind your food style al gauw op tafel.
Met een goed glas wijn erbij, want dit wordt een feestje waard. Geniet ervan!
Categorie
Recepten > Hoofdgerechten > Glutenvrij
Wat heb je nodig?
Keukengerei: wokpan en koekenpan
- 4 ons wilde rijst
- 1 rode ui, in dunne ringen gesneden
- 1 knoflookteen, uitgeperst
- 1 rode peper, fijngesneden
- 2 el milde olijfolie (of ghee)
- 250 gr schelvisfilet
- 200 gr garnalen of gamba’s
- 1 grote venkelknol, in stukjes gesneden
- 1 rode paprika, in stukjes gesneden
- Ca. 150 gr. diepvries doperwten
- 1 limoen of citroen
- 1 tl chilipoeder en ½ tl cayennepeper
- 2 tl tijm en 2 tl oregano
- 1 el olijven, in ringetjes
- 2 el zongedroogde tomaten
- versgemalen peper & zout
Hoe maak je het?
- Kook de rijst beetgaar en laat iets afkoelen.
- Fruit dan ui, knoflook en rode peper kort in 1 el olie.
- Voeg chilipoeder en cayennepeper toe.
- Doe daarna de fijngesneden venkel erbij en roerbak tot de venkel beetgaar is.
- Roerbak nu de paprika erdoor en zet het vuur uit.
- Kook intussen de doperwten kort in een steelpannetje, laat ze uitlekken en voeg ze toe.
- Strooi dan peper, zout en een beetje citroen over de schelvisfilet.
- Verwarm 1 el olijfolie in een koekenpan en smoor de schelvisfilet hierin.
- Vervolgens kun je de garnalen met de schelvis mee bakken.
- Daarna snijd je de vis in stukjes en voeg je ze samen met de garnalen toe aan de paella.
- Breng tenslotte op smaak met versgemalen peper en zout en knijp de rest van de citroen boven de paella uit.