Pane Italiano met pesto en Mozzarella… Dat is net de Italiaanse vlag op je bord. Dit broodje heeft faam verworven onder de naam Caprese.
Ook in de Nederlandse keuken is het broodje een klassieker geworden. Hij mag om die reden niet ontbreken in mijn rubriek. En het is ook gewoon één van mijn favoriete broodjes. Groot voordeel is ook dat het supermakkelijk te maken is, het kan eigenlijk niet mislukken. Fijn te weten!
Het allerlekkerst is natuurlijk de pesto zelf te maken, maar als je daar geen zin in hebt, koop dan goede verse pesto. Kies ook een Buffelmozzarella van goede kwaliteit, zoals de Italianen doen. De Italianen houden van simpele ingrediënten van topkwaliteit, een goede gewoonte!

Voor de afwisseling besmeer ik dit broodje ook wel met tomatentapenade, bijna net zo lekker.

Het zal je niet verbazen dat deze pane Italiano met pesto en Mozzarella aardig wat calorietjes levert, dankzij de gesmolten kaas en de olierijke pesto. Je zult aan één broodje zeker genoeg hebben. Maar daarna weer lekker bewegen dan verbrand je ze zo weer. ;)

Ander lekker broodje proberen? wat vind je van een broodje guacamole met gepocheerd ei?

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Categorie

Recepten > Broodjes> Vegetarisch

Wat heb je nodig?

Voor 1 persoon

  • 1 grote volkoren pistolet (of half stokbrood)
  • 1 bol Buffelmozzarella van goede kwaliteit
  • 1  flinke el zelfgemaakte basilicumpesto
  • 4 cherrytomaatjes
  • paar blaadjes krulsla
  • paar blaadjes basilicum
  • 2 el pijnboompitten
  • Balsamicoazijn

Hoe maak je het?

  • Zet de oven aan op 180 C.
  • Snijd de buffelmozzarella diagonaal in grote plakken.
  • Halveer dan de tomaatjes.
  • Rooster de pijnboompitten kort in de koekenpan (tot ze licht kleuren).
  • Snijd vervolgens je broodje doormidden en besmeer hem met de pesto.
  • Verdeel de mozzarella over je broodje en leg de tomaatjes erbovenop.
  • Leg dan ook de sla en de basilicumblaadjes ertussen.
  • Besprenkel alles met Balsamico en strooi de pijnboompitjes er overheen.
  • Zet het broodje ca. 10 min. in de oven of tot de Mozzarella gesmolten is.