Een geweldige afwisseling van havermoutpap is dit quinoa-ontbijt met gegrilde perziken. Je weet inmiddels wel dat quinoa écht de titel superfood verdient. Dit licht verteerbare pseudograan is zeer mineraalrijk en bovendien heel veelzijdig. Met zijn 9 essentiēle eiwitten is hij een geweldige vleesvervanger, dus een aanwinst voor vegetariërs en veganisten. Je kunt quinoa in een ontbijt verwerken, in een salade of bij je hoofdgerecht. Quinoa eet ik vaak in plaats van rijst, maar in dit geval dus in plaats van havermout.
Aan de smaak van quinoa moet je even wennen. Het is heel licht bitter. Daarom combineert het zo goed met zoete vruchten. Voor dit ontbijt heb ik een rijpe perzik in plakjes gegrild. De kokos en walnoten leveren je gezonde vetten en de agavesiroop of honing maakt hem onweerstaanbaar.
Het kost iets meer tijd om dit quinoa-ontbijt met gegrilde perziken te maken, maar terwijl de quinoa gaart, kun jij alvast je mail checken.;)
Categorie
Recepten > Ontbijt> Glutenvrij
Wat heb je nodig?
Voor 1 persoon
- 5 el (driekleuren)quinoa
- 200 ml havermelk
- snufje kardemon
- 1 rijpe perzik
- handje walnoten
- 1 el kokossnippers
- 1 el honing (of agavesiroop)
Hoe maak je het?
- Doe de quinoa en de havermelk in een steelpannetje.
- Kook dit zachtjes in ca. 15 min. gaar. (De quinoakorrels zijn dan een soort mini-ringetjes geworden.)
- Verwijder ondertussen de pit van de perzik en snij de vrucht in plakken.
- Rooster dan de perzikplakjes aan beide zijden kort in een grilpan.
- Hak vervolgens de walnoten grof.
- Meng tenslotte alle ingrediënten voorzichtig in een kom of bord door elkaar.
- Voeg kokosrasp en honing toe en happen maar.