Shiitakesoep voor je weerstand; dat is een soep die echt iets voor je gezondheid doet. Dat is te danken aan de shiitake, een van de bekendste exotische paddenstoelen. De shiitake is een krachtige paddenstoel, waar al veel wetenschappelijk onderzoek naar gedaan is. Uit onderzoek is namelijk meermalen gebleken dat deze paddenstoel virussen bestrijdt en het ontstaan van kankercellen remt. Dat doet hij door bepaalde verdedigingscellen van ons immuunsysteem te versterken. Dus, dit is echt zo’n voedingsmiddel dat je aandacht verdient.
De shiitake heeft een uitgesproken smaak, en dat is juist een extra reden om hem vaak te eten. Tenminste, als je de smaak kunt waarderen. Shiitake is lekker in wokgerechten, quiches of bijvoorbeeld in soep. Gedroogde shiitake is nóg gezonder, maar de verse is natuurlijk ook prima. De gedroogde vorm week je vooraf in water, dus dat kost iets meer tijd. Tenslotte: shiitake is heerlijk in combinatie met gember, knoflook en koriander. Daarom gebruik ik die ook in deze soep.
Genoeg over de shiitake nu, ga maar lekker aan de slag om deze shiitakesoep voor je weerstand te maken!
Ook deze Aziatische kippenbouillon is een echte weerstandopbouwende soep.

Categorie
Recepten > Soepen > Vegetarisch
Wat heb je nodig?
- 100 gr shiitake paddenstoelen
- 1 prei
- 1 ui
- 1 winterpeen
- olijfolie
- tuinkruiden: tijm en peterselie
- klein stukje verse gember
- 3 lente-uitjes
- 1 teentje knoflook
- 1,5 biologische kruidenbouillonblokjes,
opgelost in 0,75 liter water - 75 gr taugé
- Verse koriander
- Versgemalen peper
Hoe maak je het?
- Snijd de ui en winterpeen grove stukken.
- Snijd de prei in grove ringen.
- Fruit de groenten licht aan in de olijfolie.
- Voeg dan de kruidenbouillon en verse tuinkruiden toe.
- Laat de bouillon ca. 45 min. zachtjes trekken.
- Verwijder daarna wortel en ui.
- Snijd de shiitake vervolgens in schijfjes en de lente-ui in ringen.
- Smoor de knoflook, lente-ui en shiitake paddenstoelen.
zachtjes in een koekenpan. - Voeg ze aansluitend toe aan de bouillon.
- Doe de taugé er ook bij en warm nog even door.
- Garneer de soep tot slot met fijngesneden koriander.