Een lekkere variant op de gewone muffin, deze sinaasappel-kardemon muffins. En natuurlijk super makkelijk en leuk om te maken, bijvoorbeeld met je kinderen. Aan muffins kun je van alles toevoegen om ze nóg lekkerder te maken. Stukjes (bittere) chocolade zijn bijvoorbeeld een lekkere aanvulling. Want chocolade en sinaasappel is een gouden combi.
Deze sinaasappel-kardemon muffins zijn lekker als traktatie (dan maak je er gewoon meer!), maar natuurlijk ook bij een kop thee op een doordeweekse dag.

Categorie
Recepten > Zoete baksels >
Wat heb je nodig?
Voor 9 muffins
Keukengerei: muffinvorm met 9 bakjes
- 175 gr havermeel
- 50 gr speltmeel
- 1 el (wijnsteen)bakpoeder
- 100 gr bio fijne kristalsuiker
- 175 gr roomboter, kokosvet of high oleic zonnebloemolie
- 1 geraspte sinaasappelschil
- 100 ml sinaasappelsap (versgeperst)
- 3 eieren
- 1 el kardemon
- 1 tl kaneel
- pecannoten
Hoe maak je het?
- Vet 9 bakjes van je muffinvorm in met olie.
- Verwarm de oven voor op 180 C.
- Zeef de 2 meelsoorten en de suiker.
- Voeg dan zout, kaneel en kardemon toe.
- Smelt vervolgens de roomboter of het kokosvet in een steelpannetje.
- Voeg de boter toe aan het meelmengsel en roer goed door.
- Klop daarna de eieren schuimig.
- Doe de eieren voorzichtig bij het meelmengsel en mix goed
- Vul de muffinbakjes en leg een pecannoot bovenop elke muffin.
- Zet de muffinvorm tenslotte ca. 25 min. in de oven.