Zilt en zoet gaan goed samen in deze smakelijke tortilla met zoete aardappel en zeekraal. Tortilla’s en frittata’s kun je op allerlei manieren maken: vegetarisch, met vlees of vis en een heel scala aan groenten. De mogelijkheden zijn eindeloos. Tortilla’s zijn ook makkelijk te maken. Ideaal als je weinig tijd hebt of niet veel zin in koken. Tortilla met zoete aardappel vind ik wat lichter dan met gewone aardappel. En de combinatie met zeekraal is verrassend.
Zeegroenten zijn gezond en een prachtig alternatief voor vis als je vegetarisch wilt eten, want zeekraal bevat belangrijke mineralen zoals Jodium . Bovendien is zeekraal een bron van gezonde vetzuren.
Deze tortilla met zoete aardappel en zeekraal kun je als ontbijt, lunch-, tapasgerecht of hoofdgerecht serveren. Lekker met een frisse salade erbij, bijvoorbeeld deze veldsla met avocado en mandarijn.

Categorie
Recepten > Hoofdgerechten > Vegetarisch
Wat heb je nodig?
Hoofdgerecht voor 2, lunchgerecht voor 2-4 personen
- 1 grote zoete aardappel
- 1 el olijfolie
- 1 kleine rode ui
- 5 eieren
- 30 ml havermelk
- 50 gr zeekraal
- versgemalen peper/zout
Hoe maak je het?
- Schil de zoete aardappel en snijd hem in dunne plakken.
- Kook de zoete aardappel nét beetgaar en zet hem daarna apart (deksel van de pan).
- Kook nu ca. 300 ml water in een pannetje, zet je warmtebron uit en doe de zeekraal er enkele minuten in.
- Laat de zeekraal daarna uitlekken in een kleine vergiet of zeef.
- Schil dan de ui en snijd hem in dunne ringen.
- Klop vervolgens de eieren met de havermelk en voeg peper en zout naar smaak toe.
- Verwarm dan de olie in een grote koekenpan en fruit hierin de ui kort.
- Schenk het eimengsel er bij.
- Verdeel vervolgens de plakjes aardappel over het eimengsel.
- Leg daar de zeekraal bovenop.
- Zet je warmtebron hierna laag en doe een deksel op de koekenpan.
- Laat het ei zachtjes garen en stollen, totdat het er mooi lichtbruin uitziet.