Wat heb je nodig?

  • 250 gr (spelt)bloem
  • 1 el bakpoeder
  • 130 gr walnoten (of half walnoten/half hazelnoten)
  • 75 gr (kokosbloesem)suiker
  • 160 gr roomboter
  • 700 gr zoetzure appels
  • merg van 1 vanillestokje (of 1 zakje vanillesuiker)
  • ½ citroen, uitgeperst
  • 1 tl kaneel
  • snufje zout
  • bakpapier en bakvorm van Ø24 cm

Tip: je kunt ook eerst een compote maken van de appels en die bovenop de 1e kruimellaag doen.

Hoe maak je het?

  • Verwarm de oven voor op 190° C
  • Vet een springvorm (24 cm) of andere bakvorm in met boter
    (en bekleed evt. met bakpapier)
  • Meng de bloem met bakpoeder, zout en de (kokosbloesem)suiker
  • Verwarm de boter en voeg die toe. Mix hier een grof kruimeldeeg van
  • Hak de walnoten grof en voeg ze toe aan het beslag
  • Schil de appels en snij ze in fijne schijfjes
  • Besprenkel de appels met citroen, kaneel en doe de vanillesuiker erbij
  • Bekleed de bodem van de bakvorm met de helft van het deeg en druk goed aan
  • Leg de appels dakpansgewijs in de rondte hierbovenop
  • Leg dan de tweede helft van het kruimeldeeg op de appels
  • Bak de taart in ca. 50 min. gaar