Alweer een heerlijke glutenvrije cake. Dit keer met hazelnootmeel. Amandelmeel gebruik ik geregeld, maar ook hazelnoten lenen zich prima voor lekkere baksels. Deze hazelnootcake met frambozen en peren is heerlijk luchtig.  Frambozen en hazelnoten zijn sowieso een gouden combi. En hou je ook van peren? Verse frambozen en peren vormen samen de bodem van deze cake.  Natuurlijk kun je ook ander fruit gebruiken, zoals blauwe bessen, perziken of bramen. Je kiest tenslotte wat jij het lekkerst vindt. Het zal je niet verrassen: lauwwarm is deze hazelnootcake met frambozen en peren op z’n allerlekkerst…

Wat heb je nodig?

  • 2 flinke rijpe handperen
  • 200 gr (liefst verse) frambozen
  • 1 el suiker
  • 160 gr fijne bio suiker
  • 150 gr hazelnootmeel (of zelf hazelnoten malen)
  • 200 gr bio roomboter (kamertemperatuur)
  • 3 flinke eieren (kamertemperatuur)
  • 100 gr havermeel
  • 2 tl wijnsteenbakpoeder
  • Snufje zout
  • Evt. poedersuiker

Hoe maak je het?

  • Vet een springvorm (24 cm) in met boter en bekleed met bakpapier
  • Verwarm de oven voor op heteluchtstand 170 C
  • Schil de peren en snijd ze in de lengte in parten
  • Meng de peren en 150 gr frambozen met 1 el suiker
  • Dek af en zet apart
  • Mix met een (hand)mixer de boter en de suiker tot een romig mengsel
  • Klop vervolgens de eieren er één voor één doorheen
  • Mix in een andere kom hazelnootmeel, havermeel, zout en bakpoeder
  • Voeg deze droge ingrediënten in delen door het boter/eimengsel
  • Leg de peren in een cirkel op de bodem van de springvorm en verdeel 150 gr frambozen hierover.

  • Giet dan het beslag voorzichtig op het fruit en strijk de bovenkant met een mes glad
  • Druk de overige 50 gr frambozen voorzichtig in de bovenkant van de taart
  • Zet de taart dan ca. 60 min. in de oven
  • Haal hem uit de oven en laat op een rooster afkoelen
  • Lekker met een lik clotted cream of mascarpone met geslagen room of bestrooid met poedersuiker