Mais, rucola, paprika, avocado en verse kruiden, een combi die je een zomers gevoel geeft. Vandaar Pittabroodje Summertime. Een broodje voor smulpapen en tegelijk gezond door de variatie aan groenten. Hoe meer kleuren, hoe meer verschillende fytonutrienten (vitamines, mineralen, antioxidanten) je binnen krijgt.
Het pittabroodje kun je natuurlijk vervangen door een tortilla of taco, net wat je lekker vindt. Eet je geen brood? De salade is ook heerlijk zonder pittabroodje.  Geniet ervan!

Wat heb je nodig?

  • 2 (volkoren) pittabroodjes
  • 1 zakje rucola
  • 1 verse rode paprika (of gegrilde paprikareepjes uit pot)
  • 150 gram maiskorrels
  • 1 rijpe avocado
  • 2 lente-uitjes
  • paar takjes verse koriander
  • paar takjes verse munt
  • 1 knoflookteen, geperst
  • 1 el (geroosterd) sesamzaad
  • 2 el sesamolie
  • 1 el appelazijn
  • peper/zout uit de molen
  • 4 el humus (of meer als je dat lekker vindt)

Hoe maak je het?

  • Zet de oven op grill/hetelucht stand (200° C)
  • Snij de paprika doormidden en rooster in de oven tot hij geblakerd is
  • Haal hem uit de oven en leg hem ca. 10 min. afgedekt in een kom
  • Zet de oven nu op 180° C en leg de pittabroodjes erin
  • Verwijder (als het makkelijk gaat) het velletje van de paprika en snij hem in repen

(vind je dit teveel gedoe, kies dan voor gegrilde paprika uit een pot)

  • Snij de avocado in smalle reepjes en de lente-ui in kleine ringetjes
  • Knip of snij de kruiden grof
  • Mix alle groenten in een kom
  • Maak een vinaigrette van sesamolie, appelazijn en 1 uitgeperste knoflookteen
    en voeg toe aan de salade. Voeg naar smaak peper en zout toe
  • Strooi het sesamzaad eroverheen
  • Besmeer de broodjes nu met humus en leg de salade er bovenop
  • Geniet ervan!
Naam