Wat heb je nodig?

  • lage ronde quichevorm
  • bakpapier
  • 5 plakjes (roomboter)bladerdeeg
  • 40 gr roomboter
  • ca. 16 rijpe pruimen
  • 50 gr bio fijne rietsuiker (of kokosbloesemsuiker)
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 tl kaneel

Tip: als je de pruimentaart als dessert serveert, is pecannotenijs er heerlijk bij.

Hoe maak je het?

  • Ontdooi de plakjes bladerdeeg
  • Vet de vorm in met boter en bekleed ‘m met bakpapier
  • Vet dit bakpapier ook in
  • Zet de oven aan op 180 C
  • Meng suiker en kaneel in een kommetje
  • Strooi dit over de bodem van de vorm
  • Was en ontpit de pruimen en halveer ze
  • Leg de pruimen in een kring in de vorm, met de bolle kant naar onder
  • Strooi de vanillesuiker over de pruimen
  • Snij de roomboter in kleine blokjes
  • Verdeel 2/3 hiervan over de pruimen
  • Leg de bladerdeegplakjes op elkaar en rol ze met de deegroller uit
    tot een grote cirkel, zo’n 2 à 3 cm groter dan je vorm
  • Leg het bladerdeeg voorzichtig over de pruimen en stop de randen in
  • Verdeel het restant vd roomboterblokjes over het bladerdeeg en prik her en der gaatjes
  • Zet de vorm 50- 60 min in de oven, tot het bladerdeeg licht bruin is
  • Haal de vorm uit de oven en laat afkoelen
  • Leg een bord over de vorm, keer om en verwijder het bakpapier