Broodje guacamole met gepocheerd ei… het water loopt mij al in de mond als ik eraan denk. Avocado is één van mijn favoriete vruchten. Menig keer belandt avocado in een salade, maar minstens zo vaak eet ik hem als beleg op een boterham of cracker. Guacamole maak ik vaak bij chili’s of als salsa bij wraps of bij een ander rijstgerecht. Dit keer heb ik hem op mijn boterham gesmeerd, met een gepocheerd eitje erbij. Hiermee krijg je een gezonde maaltijd binnen en een goed gevulde maag. Daar kun je dus wel even op teren.
Avocado’s worden bejubeld om hun gezondheidswaarde, en terecht. Ze bevatten veel onverzadigde vetten, waarvan het merendeel van de bevolking te weinig binnen krijgt. Daarnaast zijn ze heel vezelrijk (ze leveren 30% van je dagelijkse behoefte aan vezels) en zijn rijk aan vitamines A en E (denk aan je huid!).
Hoe dan ook, het wordt smullen van dit broodje guacamole met gepocheerd ei…
Ander broodje met groenten proberen? Dan heb ik hier een broodje met gegrilde groenten voor je.

Categorie
Recepten > Broodjes> Vegetarisch
Wat heb je nodig?
Voor 1 persoon
- 2 volkoren (zuurdesem) boterhammen
- 1 avocado
- 1 trostomaatje
- 1/4 rode ui ( 1 el nodig)
- 1 el citroensap
- versgemalen peper/zeezout
- 1 ei
- handje bindsla
- gemengde chilipeper uit de molen
Hoe maak je het?
- Schil en ontpit de avocado.
- Snijd de trostomaat doormidden.
- Rasp 1 el ui (en bewaar de rest voor een ander gerecht).
- Meng avocado, tomaat, ui en ca. 1 el citroensap in de keukenmachine tot een glad geheel.
- Voeg naar smaak wat versgemalen peper en een snufje zout toe.
- Kook vervolgens ruim water in een pannetje. Als het water kookt, roer je er met een (houten) lepel een draaikolk in.
Breek het ei in het midden van de draaikolk en laat hem 3 min. in het kookwater, dan is hij van binnen nog zacht. - Haal het ei dan met een schuimspaan uit de pan.
- Rooster het brood.
- Besmeer het geroosterde brood met de guacamole en verdeel de sla erover.
- Maak een inkeping in het ei en laat het eigeel over je guacamole lopen.
- Bestrooi naar wens met wat chilipeper uit de molen (als je van pittig houdt!).