‘Less is more’ geldt voor deze eenvoudige maar lekkere feta crumble met zongedroogde tomaatjes. Het is superleuk en makkelijk om je eigen spread (beleg) te maken. En véél gezonder dan een in de fabriek geproduceerd potje met een vaag smeersel. Lees je de etiketten wel eens? Even als voorbeeld: Heinz sandwichspread met komkommer. Daar zit dit in: groenten 61% (komkommer 43%, augurk 14%, ui 3,6%), azijn, raapzaadolie, suiker, magere melkpoeder, zout, gemodificeerd zetmeel, specerijen (bevatten mosterd), verdikkingsmiddelen (guargom, xanthaangom), voedingszuur (citroenzuur), kippenei-eiwit van kippen met vrije uitloop…) Wat een waslijst! Het gros van de ingrediënten komt niet voor in een zelfgemaakte spread.
Ik kan heel veel voordelen opnoemen van deze eenvoudige, lekkere feta crumble met zongedroogde tomaatjes. Geitenkaas is weliswaar vetter dan koekaas, maar lichter verteerbaar. De eiwitten van geitenmelk lijken meer op moedermelk dan die in koemelk. Geitenmelk bevat namelijk een ander type melkeiwit (A2) dan koemelk. Het koemelkeiwit A1 geeft eerder ontstekingen. Bovendien bevat geitenmelk minder lactose en veel caprinezuur, wat de suikerstofwisseling verbetert.
Genoeg voordelen dus! En nu lekker aan de slag met deze feta crumble. Smeer hem op een broodje, doe hem in een wrap of quiche, net wat je lekker vindt.
Ik heb deze crumble gebruikt in deze quiche met groene asperges. Probeer maar eens!
Categorie
Recepten > Salades> Vegetarisch
Recepten > Tapas & Spreads > Vegetarisch
Wat heb je nodig?
Voor 1 persoon
- 100 gr feta
- 4 uitgelekte zongedroogde tomaatjes (bio)
- verse oregano of basilicum
- 1 fijngesneden lente-uitje
- 1 el olijfolie
- versgemalen peper naar smaak
Hoe maak je het?
- Verkruimel de feta
- Spoel de zongedroogde tomaatjes af
en snijd ze in kleine stukjes - Doe dit samen in een kom en meng met olie en kruiden