Quiche met groene asperges en feta… dat smaakt naar de zomer! En dat is precies de bedoeling. Deze quiche is heel makkelijk te maken en ook nog eens snel klaar. De quiche is lekker als lunchgerecht maar kan ook prima bij een saladebuffet of als gezonde hap bij de BBQ. Groene asperges zijn licht bitter dus een groente die je lever een handje helpt.

Gebruik liefst verse kruiden, want die verhogen de smaak.  De citroentijm in deze quiche geeft er een frisse twist aan. En kies voor een goede (biologische) feta. Het verrast me elke keer weer hoe je met weinig ingrediënten zoiets smaakvols op tafel kunt zetten. Check of je alles in  huis hebt voor deze zomerse quiche met groene asperges en feta. En geniet er tenslotte van!

Hou je ook van witte asperges? Dan is deze klassieke aspergequiche misschien ook iets voor jou.

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Categorie

Recepten > Hoofdgerechten > Vegetarisch

Wat heb je nodig?

Voor 1 persoon als lunch-/hoofdgerecht

Keukengerei:

  • bakpapier
  • vierkante quichevorm (23 cm doorsnede) 
  • olijfolie
  • rol bladerdeeg (40 x 24 cm) (glutenvrij als je dat wilt)
  • 100 gr groene aspergetips
  • 200 gr Griekse feta
  • 6-8 zongedroogde tomaatjes in olie
  • 10 cherrytomaatjes
  • paar takjes citroentijm
  • paar takjes oregano

Hoe maak je het?

  • Verwarm de oven voor op 200 C
  • Vet je bakvorm in met olie en bekleed met bakpapier
  • Laat de zongedroogde tomaatjes uitlekken en dep ze droog
  • Leg het bladerdeeg in de bakvorm, over de randen heen.
    Snij het bij en gebruik het ‘overtollige’ deeg om overal randen te maken
  • Prik met een vork gaatje in de bodem van het bladerdeeg
  • Verkruimel de feta in een kom
  • Voeg hier de in stukjes gesneden zongedroogde tomaatjes aan toe
  • Haal de blaadjes van de tijm- en oreganotakjes en mix ze door de feta
  • Verdeel de fetamix over de bodem van het bladerdeeg
  • Leg de aspergepuntjes hier in rijtjes op
  • Verdeel dan de cherrytomaatjes over je quiche
  • Besprekenkel alles met een beetje olijfolie
  • Klop het ei los en bestrijk de bladerdeegranden hiermee
  • Zet de quiche tenslotte 20 min in de oven zodat hij mooi goudbruin kleurt