Havermoutkoekjes met macadamianoten… én cranberries. Dát zijn nou van die koekjes waar je me wakker voor kunt maken.  Heerlijk! Ik ben sowieso fan van haver, omdat het voedzaam en lichtzoet van smaak is en bovendien glutenvrij. Haver is ook een heerlijk graan om mee te bakken, dus kom je hem veel tegen op mijn site. En niet alleen in pannenkoekjes!

Deze  havermoutkoekjes zijn gezoet met banaan en heerlijk als tussendoortje. De cranberries geven net die lekkere zure bessensmaak aan deze havermoutkoekjes, zonder dat de smaak overheerst. En macadamianoten zijn het paradepaardje onder de noten, vind ik. Belachelijk duur momenteel, maar ze zijn in smaak niet te vergelijken met andere noten. Neemt niet weg dat je ze kunt vervangen door bijvoorbeeld hazelnoten. Ook lekker!

Deze glutenvrije havermoutkoekjes met macadamianoten zijn simpel te maken en snel klaar. Handig als je visite verwacht, maar weinig tijd hebt om lang in de keuken te staan.

Zin om nog een glutenvrij baksel te maken? Misschien vind je deze boekweitbanaancake met pecannoten wel lekker!

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Categorie

Recepten > Zoete baksels > Glutenvrij

Wat heb je nodig?

Nodig: bakpapier

  • 150 gr fijne havermoutvlokken
  • 3 rijpe bananen
  • 60 gr gedroogde cranberries
  • 60 gr macadamianoten
  • 2 el maple syrup
  • 1 tl kardemon
  • snufje zout

Hoe maak je het?

  • Zet de oven aan op 180° C.
  • Spoel de cranberries af met warm water en laat uitlekken.
  • Prak de bananen fijn met een vork.
  • Hak de macadamianoten grof.
  • Mix de havermoutvlokken met de bananen en schep
    ook de cranberries, noten en maple syrup erdoorheen.
  • Voeg kardemon en zout toe.
  • ===================================
  • Leg een vel bakpapier op je bakplaat.
  • Draai tussen je handen 14 balletjes van het deeg en leg ze (met ruimte ertussen) naast elkaar
    op het bakpapier
  • Druk ze een beetje plat met een lepel.
  • Schuif de bakplaat in het midden van de oven en bak de koekjes 20 min.
  • Ze voelen dan een beetje veerkrachtig aan en blijven lekker smeuig.