Alweer een heerlijke glutenvrije cake. Dit keer met een hazelnootcake met frambozen en peren. Amandelmeel gebruik ik geregeld, maar ook hazelnootmeel leent zich prima voor lekkere baksels. Deze hazelnootcake met frambozen en peren is heerlijk luchtig.  Frambozen en hazelnoten zijn sowieso een gouden combi. Ze vormen samen de bodem van deze cake.  Natuurlijk kun je ook ander fruit gebruiken, zoals blauwe bessen, perziken of bramen. Je kiest tenslotte wat jij het lekkerst vindt. Het zal je niet verrassen: lauwwarm is deze hazelnootcake met frambozen en peren op z’n allerlekkerst…

Zin in een andere glutenvrije cake? Misschien vind je de wat steviger pompoencake wel leuk om te maken (en op te eten).

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Categorie

Recepten > Zoete baksels > Glutenvrij

Wat heb je nodig?

Keukengerei: springvorm van Ø 24 cm en bakpapier

  • 2 flinke rijpe handperen
  • 200 gr (liefst verse) frambozen
  • 1 el suiker
  • 160 gr fijne bio suiker
  • 150 gr hazelnootmeel (of zelf hazelnoten malen)
  • 200 gr bio roomboter (kamertemperatuur)
  • 3 flinke eieren (kamertemperatuur)
  • 100 gr havermeel
  • 2 tl wijnsteenbakpoeder
  • Snufje zout
  • Evt. poedersuiker

Hoe maak je het?

  • Vet de springvorm (24 cm) in met boter en bekleed met bakpapier.
  • Zet dan de oven op heteluchtstand 170 C.
  • Schil vervolgens de peren en snijd ze in de lengte in parten.
  • Meng de peren en 150 gr frambozen met 1 el suiker.
  • Dek dit af en zet apart.
  • Mix dan met een (hand)mixer de boter en de suiker tot een romig mengsel.
  • Klop vervolgens de eieren er één voor één doorheen.
  • Mix in een andere kom hazelnootmeel, havermeel, zout en bakpoeder.
  • Voeg deze droge ingrediënten in delen bij het boter/eimengsel.
  • Leg de peren in een cirkel op de bodem van de springvorm en verdeel 150 gr frambozen hierover.

  • Giet dan het beslag voorzichtig op het fruit en strijk de bovenkant met een mes glad.
  • Druk de overige 50 gr frambozen voorzichtig in de bovenkant van de taart.
  • Zet de taart tot slot ca. 60 min. in de oven.
  • Haal hem uit de oven en laat op een rooster afkoelen.
  • Lekker met een lik clotted cream of mascarpone met geslagen room of bestrooid met poedersuiker.