Noedels met groene kool en rooktofu… Dat is een verrassende combinatie, vind je ook niet? Bovendien heel gezond vanwege de vezels en gezonde plantaardige eiwitten. De bospaddestoelen geven een herfstig tintje aan deze noedels en de oosterse kruiden passen daar heel goed bij.
Je kunt allerlei soorten noedels gebruiken. Als je #glutenvrij eet, kies dan voor rijstnoedels. En vind je de peper te heftig, dan kun je die natuurlijk ook weglaten. Dit noedelgerecht is lekker om uit een kommetje te eten. En ben je handig met stokjes? Dan zou ik die er lekker bij pakken! Nog een voordeel van deze Noedels met groene kool en rooktofu: het is in een handomdraai gemaakt!
Rooktofu is trouwens niet overal verkrijgbaar, maar wel online bij Ekoplaza.

Hou je van de oosterse keuken? Dan wil je dit misschien ook eens proberen:   Veganistische roerbakschotel.

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Categorie

Recepten > Hoofdgerechten> Vegetarisch

Wat heb je nodig?

Voor 2 à 3 personen

Keukengerei: wok of hapjespan

  • 300 gr noedels
  • 2 el sesamolie
  • 1 rode ui
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • Pakje (250 gr) rooktofu
  • ½ groene kool
  • 250 gr paddenstoelenmix
  • 1 rood jalapeñopepertje
  • 1 stengel sereh
  • stukje verse gember
  • ½ tl laos
  • 2 el chilisaus
  • paar takjes verse koriander
  • 75 gr cashewnoten
    ==========================

Hoe maak je het?

  • Snij de ui in kleine stukjes en de groene kool in fijne reepjes.
  • Verwijder evt. zand van de paddenstoelen en snij ze in plakjes.
  • Snij de tofu in kleine blokjes.
  • Verwarm de olie in een hapjespan.
  • Fruit hierin ui en knoflook glazig.
  • Voeg de rooktofu en de paddenstoelen toe en roerbak even.
  • Doe dan de groene kool erbij en de kruiden (behalve de koriander).
  • Verwijder de zaadjes uit het pepertje en voeg ook die toe. Schep regelmatig om.
    ==========================
  • Kook intussen ca. 2 l water in een pan met deksel. Zodra het water kookt, zet je het vuur uit en voeg je de noedels toe.
  • Na ca. 8 min (hangt van dikte af) zijn de noedels beetgaar en laat je ze kort uitlekken in een vergiet.
  • Verwijder dan het gemberknolletje uit de groentenmix. Meng de noedels erdoor en knip de koriander erboven fijn. Strooi de cashewnoten er overheen.
  • Geef er chilisaus bij in een apart kommetje.
    ==========================