Sandwich met eiersalade en gegrilde asperges… Alweer zo’n luxe sandwich, die je thuis in een handomdraai maakt. Eieren en asperges zijn natuurlijk een gouden duo. Denk maar aan de klassieke versie van witte asperges met hardgekookte eitjes en ham of zalm. Heerlijk!

Maar ik ben ook fan van groene asperges, want ze hebben hun eigen smaak en zijn super veelzijdig. Groene asperges stop ik regelmatig in een salade of ik grill ze samen met andere groenten. Ook in een frittata zijn ze heel smakelijk en menigmaal serveer ik deze groene groente bij een van mijn risotto’s.

Maar… waarom niet een keer op een broodje, dacht ik. Gewoon in die combinatie met eieren. Dus werd het een sandwich met home made eiersalade en kort gegrilde groene asperges. Blijkt die toch zó lekker te zijn, zeg! Manlief was meteen om. Reden genoeg voor mij om deze sandwich met eiersalade en gegrilde asperges een plekje te geven tussen de andere broodjes op mijn site.

Lofzang op de asperge
Natuurlijk kan ik het niet laten nog wat lovende woorden te spreken over asperges. Want… asperges supergezond dankzij hun ontstekingsremmende en ontgiftende eigenschappen. Ze zijn ook rijk aan vitaminen en mineralen en bevatten tevens weinig calorieën. Daardoor hebben ze nauwelijks invloed op je bloedsuikerspiegel. Tot slot werkt de vezel inuline als voeding (prebioticum) voor de goede bacteriën in je darmen.

Juist als je groene asperges niet of niet zo vaak eet, is dit misschien wel een goeie manier om dat te veranderen. De eiersalade heb je zo gemaakt en de groene asperges hoeven maar een paar minuten in de pan. In no time zit jij die lekkere sandwich te eten. Zet ‘m op!

Wil je nog een andere sandwich  maken? Zet je tanden dan eens in deze sandwich met kruidenspread en zalm. 

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Categorie

Recepten > Broodjes

Wat heb je nodig?

Voor 2-4 sandwiches

Keukengerei: grillpan

  • 1 volkoren stokbrood of 4 stevige sneetjes volkoren brood
  • 100 gr groene aspergetips
  • 6-8 cherrytomaatjes
  • 1 el olijfolie

Voor de spread:

  • 4 bio eieren, gekookt
  • 2 el mayonaise
  • 1 el volle (Griekse) yoghurt
  • 1 tl kappertjes
  • 1 tl Groninger mosterd
  • 1,5 el fijngesneden bieslook
  • kneepje citroensap
  • versgemalen zwarte peper/zout (naar smaak)

Hoe maak je het?

Spread:

  • Pel de gekookte eieren en hak ze fijn.
  • Meng de eieren met alle overige ingrediënten.
  • Breng op smaak met versgemalen peper en zout.

Asperges en tomaatjes grillen:

  • Verwarm een grillpan met een beetje olijfolie.
  • Grill hierin de aspergepunten met de cherrytomaatjes ca. 3 minuten.
  • Voeg een paar takjes tijm toe.

Broodjes beleggen

  • Besmeer je (stok)broodjes royaal met eiersalade.
  • Leg de aspergetips er diagonaal bovenop.
  • Verdeel de cherrytomaatjes erover.
  • Strooi er eventueel nog wat extra bieslook overheen.