Tijd voor een luxe sandwich? Hap dan in deze heerlijke sandwich met kruidenspread en gerookte zalm! Hij smaakt zoals hij eruitziet, dus… het kan zijn dat je ook die tweede boterham lekker zelf opeet.
Het is supermakkelijk en leuk om zelf spreads te maken. En je bent zelf baas over wat je erin doet. Zure room, yoghurt, hüttenkäse, mayonaise… Er is zo veel mogelijk als basis voor een lekkere spread. Ook verse kruiden en noten doen het goed als basis voor een spread. Dus mix er maar op los!

Deze frisse spread doet denken aan de klassieke tartaarsaus. Ken je die? Hij wordt veel gegeten bij vis. Er komt  wat mayonaise aan te pas, maar je kunt zelf bepalen hoeveel. Maar geen zorgen, er zijn genoeg gezonde ingrediënten in deze spread. En met de gerookte zalm krijg je een portie gezonde vetzuren binnen. Kies wel voor een goede kwaliteit zalm, liefst biologisch. Dan weet je dat de zalm geen antibiotica heeft gehad, om maar iets te noemen.

Al met al eet je eigenlijk een broodje gezond, met deze sandwich met kruidenspread en gerookte zalm. Ga nu maar lekker aan de slag, dan hap je zo in je eigen sandwich.

Wil je nog een andere sandwich  maken? Dan heb ik hier een pittabroodje Summertime voor je. 

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Categorie

Recepten > Broodjes

Wat heb je nodig?

Voor 2 sandwiches

Keukengerei: keukenmachine/blender

  • 2 flinke volgranen boterhammen
  • 2 flinke plakken gerookte Schotse zalm
  • 1/2 bakje tuinkers

Voor de spread:

  • 1 sjalotje
  • 1 klein teentje knoflook
  • 1 tl kappertjes
  • 2 augurkjes
  • 1 stukje winterpeen (3 cm)
  • 2 takjes bladpeterselie
  • 2 takjes bladselderij
  • 2 el  bio mayo
  • kneepje citroensap
  • versgemalen zwarte peper (naar smaak)
  • 2 el hüttenkäse
  • olijfolie

Hoe maak je het?

  • Mix alle ingrediënten in de blender, behalve de hüttenkäse, tot een smeerbare spread.
  • Doe de spread dan over in een kommetje.
  • Roer daarna de hüttenkäse er met de hand doorheen.
  • Breng de spread tot slot op smaak met peper en eventueel wat extra citroensap.
  • Besmeer nu je boterhammen royaal met de spread en leg de plak zalm er bovenop.
  • Decoreer met wat tuinkers en sprenkel een beetje olijfolie over de zalm.