Thaise kippensoep met taugé is andersen ik vind hem stiekem lekkerder – dan onze Hollandse kippensoep. Maar, toegegeven, de basis heeft wel weer wat weg van onze Hollandse soep. Ik start namelijk met een bouillon op basis van kip, ui, prei en wortel, samen met wat verse kruiden. Maar dan wordt het exotisch. De gember, citroengras en koriander geven deze bouillon zijn heerlijke geur en smaak mee.

De bouillon hoeft niet heel lang te trekken als je kiest voor kippenborstfilet, zoals ik in dit recept hebt gedaan. Al na een uurtje kun je de soep afmaken. Voeg op het laatst een klein handje gebroken (rijst)noedels toe. En als je doe soep iets pittiger wilt maken, kook je een pepertje mee of snij je deze in ringetjes en voeg je hem toe aan je soep.

Ik ben benieuwd wat je van mijn versie Thaise kippensoep met taugé vindt. Geniet er hoe dan ook van!

Zin in een andere exotische soep? Probeer deze dan eens: Oosterse kippensoep met paksoi.

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Categorie

Recepten > Soepen>

Wat heb je nodig?

  • 1 el rijstolie
  • 200 gr bio kippenborstfilet
  • (ruim) 1 liter water
  • 2 bio kippenbouillonblokjes
  • 1 preistengel
  • 1/2 rode ui
  • stukje winterwortel
  • stukje (3 cm) gemberwortel
  • 1 serehstengel
  • 1 lente-uitje
  • 100 gr taugé
  • handje (rijst)noedels
  • bosje verse koriander
  • cassave kroepoek

Hoe maak je het?

  • Snijd de prei in smalle ringen en de ui in stukjes.
  • Verwarm de olie in en soeppan en fruit prei en ui kort aan.
  • Voeg de kipfilet toe en vervolgens de wortel, gember, citroengras en een paar takjes koriander.
  • Doe dan de bouillonblokjes en het water erbij en breng zachtjes aan de kook.
  • Laat de bouillon 1 uur trekken.
  • Snijd intussen de lente-ui in fijne ringetjes.
  • Haal de kipfilet nu uit de bouillon en snijd hem in kleine stukjes. Houd even apart.
  • Zeef dan de bouillon en doe hem daarna weer terug in de soeppan.
  • Breng de bouillon opnieuw zachtjes aan de kook en voeg taugé, (rijst)noedels en lente-ui toe. Kook
    dit enkele minuten, tot de noedels beetgaar zijn.
  • De kipstukjes kun je daarna toevoegen aan de bouillon, samen met wat fijngesneden koriander.
  • Leg wat cassave kroepoek boven op de soep, en garneer met een paar extra takjes koriander.