Turks gekruide gehaktspiesjes zijn heel welkom op een feestje, maar net zo lekker bij een couscousmaaltijd of een frisse salade. Deze spiesjes worden meestal van lamsgehakt gemaakt. maar dat eet ik zelf niet. Ik kies daarom meestal voor halfom biologisch gehakt. Dat is iets vetter dan rundergehakt en fijner voor dit recept. Het zijn heerlijke kruidige gehaktspiesjes, een ware smaakexplosie in je mond.

In plaats van pistachenootjes kun je bijvoorbeeld ook macadamianoten gebruiken. Ze geven in elk geval een lekker bite aan deze Turks gekruide gehaktspiesjes. Natuurlijk is een frisse salsa hier heerlijk bij. Kies voor tzatziki of maak een eigen salsa van dikke Turkse yoghurt, verse munt, een beetje citroen en een snufje komijnpoeder. Geen yoghurt in huis? Dan maak je met chilisaus ook nog een goeie match.
Nog een tip voor bij die borrel: serveer er lekker warm Turks brood bij. Mjammie!

En nu lekker aan de slag om straks te happen in je eigen Turks gekruide gehaktspiesjes!

Wil je er ook een spread bij serveren? Test je zintuigen met deze artisjokspread-avocadospread.

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Categorie

Recepten > Tapas & Spreads

Wat heb je nodig?

Houten satéstokjes (ca. 20)

  • 500 gr gehakt (naar keuze)
  • 1 ei, losgeklopt
  • 1 rood pepertje (zaadjes verwijderd en fijngehakt)
  • 1 knoflookteen, uitgeperst
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 el koftekruiden (Turkse kruidenmix)
  • 3 takjes verse munt (de blaadjes)
  • 3 takjes verse koriander (de blaadjes)
  • 3 takjes bladpeterselie
  • 40 gr pistachenootjes, grof gehakt
  • 2 el broodkruim (of panko)

Hoe maak je het?

  • Leg de satéstokjes even in een schaaltje met water.
  • Meng dan alle ingrediënten in een kom en kneed het gehakt met je handen tot een stevige massa.
  • Rol vervolgens tussen je handen platte ‘sigaren’ van het gehakt en rijg er steeds eentje aan een stokje.
  • Maak de gehaktspiesjes niet te dik omdat het garen anders te lang duurt.
  • Verwarm tot slot een grillpan en leg daar ca. 5 gehaktspiesjes naast elkaar in.
  • Keer de gehaktspiesjes na ca. 5 minuten om als ze er mooi gebruind uitzien.
  • Lekker met een yoghurtsausje van dikke Turkse yoghurt met verse munt, een beetje citroen en evt. een snufje komijnpoeder.