Blog

Slide background

Mind Your Food

voedingsadvies & voorlichting

Bakken en braden met Unilever? Doe maar niet!

Unilever staat er weer gekleurd op na de uitzending ‘Bakken en Braden’ van de Keuringsdienst van Waarde. De Keuringsdienst heeft hen zojuist het geheim ontfutseld van die onweerstaanbare oliën voor bakken en braden. Het maakt niet uit of je een flesje Croma, BlueBand, Remia of Becel in je keukenkastje hebt staan. Met een productie van […]

Rot op met je chiazaad! Oh Ja?

Na regen komt zonneschijn, na een hausse volgt een baisse, na de donkere Middeleeuwen volgde de Renaissance, na de hype van superfoods komt er een tegenbeweging in de persoon van Linda de Mol op gang. Het duurde even, maar nu alle zaden, pitten en poeders nu ook aan de kassa van de Action te verkrijgen […]

Candida: Wat betekent het in de praktijk? – deel 4

In de vorige blog heb ik al een voorbeeld van een dagmenu gegeven. Altijd handig om te zien hoe een ander het doet, maar hoe breng je het in de praktijk? In mijn geval was de praktijk een apart verhaal. Ik werkte fulltime en had alleen maar ochtenddiensten. Dat betekende in de precandidatijd iedere ochtend […]

Candida : Mag ik nog wel eten? – deel 3

Als je candida hebt, lijd je aan de meest uiteenlopende klachten die je niet met elkaar in verband brengt. Misschien zijn de klachten te vaag om er mee naar de huisarts te gaan of denk je dat het met een weekje rustig aan doen beter gaat. Helaas komt er veel meer bij kijken dan op […]

Gezondheidsbeurs: alle zintuigen op scherp

‘Down to earth’: kennis vergaren en vooral genieten, dat is onze beleving van de Gezondheidsbeurs. Gezond eten en goed bewegen, dat zijn de pijlers van gezond leven en dus de afspiegeling van het aanbod op deze beurs. De standhouders zijn ons goed gezind en willen hun producten graag verkopen: we proeven heerlijke, mooi verpakte fruitbars […]

De ‘candida battle’ – deel 2

Candida, wat is dat nou precies? Als je vrienden, familie of collega’s moet uitleggen dat je candida hebt, dan overvalt je toch een gevoel van gêne. Schimmel klinkt niet echt fris. En dat terwijl je gesprekspartner op dat moment misschien wel aan voetschimmel lijdt, ook een vorm van candida! Maar wat is het dan precies? […]

Van PDS naar glutenintolerantie

Soms droom ik nog van een dikke bruine tarweboterham met kaas, en dan ook nog belegd met roomboter….maar de realiteit is nu anders. In mijn tienerjaren startte ik de dag gebruikelijk met twee boterhammen; één met jam en één met hagelslag of pindakaas. Een bordje Brintapap ging er ook wel in. Ook in de lunchpauze […]

Candida: soap of real life? – deel 1

Candi wat?! Candida, het klinkt als een nieuw automerk: Toyota Candida of zo. Maar nee, helaas komt het niet eens in de buurt van het gevoel van een nieuwe auto die geruisloos over de weg zoeft. Candida is een schimmelinfectie, en wat voor één! Daar komen zoveel verschillende klachten bij kijken, dat je vaak niet in de […]

Waar moet je heen met je nieuwe boodschappenlijstje?

Boodschappen doen was voorheen een kwestie van mijn karretje volladen bij Albert Heijn. Voor de goedkope en tegelijkertijd kwalitatieve goede producten wilde ik nog weleens omrijden naar de Aldi of de Lidl. Maar als je binnen je dieet geen brood, pasta, rijst, suiker, zuivel en E-nummers meer mag, dan blijft er na een rondje door […]